Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Hus for Familier med Fantastisk Norge


Norske studio Fantastisk Norway har designet en serie av sammenhengende boliger for vanskeligstilte kvinner og barn i Nuuk, GrønlandKalt House of Familier, ordningen har en klynge av boliger som er koblet til hverandre med felles stue, lekerom, kjøkken og møteplasser. Prosjektet utgjør en del av en større utvikling av sentrum, ledet av Dahl og TNT Nuuk."Hus for familier"er en bygning for vanskeligstilte unge kvinner med små barn i Nuuk - Grønland, designet av Fantastiske Norge: prosjektet er del av en overordnet strategisk plan for Nuuk senter kalt 'Midten av verden, midt i Nuuk', ledet av Dahl Uhre arkitekter og TNT Nuuk arkitekter. Invitert til over alle prosjekt er også MDH arkitekter, Fantastiske Norge.

førti-to arkitekter Regionale samarbeidspartnere, M: ARC Arkitekti Helena Lennert er også invitert som gjester i dette prosjektet.

Huset er viktigste oppgave vil være å lære familier og mødre til å klare seg selv, gjør dem i stand til å leve et selvstendig liv. Bygget vil fremstå som innbydende og beskyttende, trygt og vennlig. Denne måten å bygge oppfattes ikke som en stor institusjon, men heller en kombinasjon av mange små hus: For mange familier. Et sosialt nettverk kan være for mange veien tilbake til samfunnet, derfor er bygningens"konseptuelle ryggraden"er et utvalg av sosiale soner og møteplasser bindende de forskjellige funksjonene sammen. Everyday vanlige funksjoner, som for eksempel kjøkken, lekeplasser og stue er bygningens"rød linje". Utover dette bygning beskytter også ut døren områder mot en grov klimatiske situasjonen. Bygningen massen er tett og lukket mot nord The out door mellomrom er også beskyttet mot regn og vind fra sørvest. Mot sør bygningen bryter opp og lar lys og grøntområder i parken i foran bygningen. Videre Familien Huset har en grundig økologiske profil I tillegg til tilkobling til en ekstern oppvarming, bygningen er selvforsynt med klimaanlegg, passivhus teknologi, solar paneler og oppvarming av vann. En teknologisk management system regulerer og styrer energibruken. Hver uke er en kuratert nyhetsbrev som sendes hver torsdag, med høydepunkter fra Dezeen. Dezeen Ukentlig abonnenter vil også motta sporadiske oppdateringer om arrangementer, konkurranser og breaking news. Vi vil kun bruke din e-postadresse for å sende deg nyhetsbrev som du har bedt om. Vi vil aldri gi dine opplysninger til noen andre uten ditt samtykke. Du kan stoppe abonnementet når som helst ved å klikke på linken i bunnen av hver e-post, eller ved å sende oss. Dezeen Ukentlig er en kuratert nyhetsbrev som sendes hver torsdag, med høydepunkter fra Dezeen. Dezeen Ukentlig abonnenter vil også motta sporadiske oppdateringer om arrangementer, konkurranser og breaking news. Vi vil kun bruke din e-postadresse for å sende deg nyhetsbrev som du har bedt om. Vi vil aldri gi dine opplysninger til noen andre uten ditt samtykke. Du kan stoppe abonnementet når som helst ved å klikke på den avslutte abonnementet på en link i bunnen av hver e-post, eller ved å sende oss. Dezeen Ukentlig er en kuratert nyhetsbrev som sendes hver torsdag, med høydepunkter fra Dezeen. Dezeen Ukentlig abonnenter vil også motta sporadiske oppdateringer om arrangementer, konkurranser og breaking news. Vi vil kun bruke din e-postadresse for å sende deg nyhetsbrev som du har bedt om. Vi vil aldri gi dine opplysninger til noen andre uten ditt samtykke.