Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Norge Woos Nigerianske Investorer - Nigerianske Investering Kampanjen Kommisjonen


Norge har sendt en invitasjon til Nigerianske bedrifter er villige til å etablere nyttig business samarbeid med ledende norske bedrifter som ønsker å investere i sektorer av økonomienNorges Ambassadør til Nigeria, Jens-Peter Jamrud, gjorde dette kjent i Lagos mens du snakker på sidelinjen for en en-dag interessentene møte merket, 'å Gjøre Forretninger med Norge', tar sikte på å fremme investeringer muligheter og insentiver i Norge for potensielle Nigerianske investorer.

Tale på arrangementet co-arrangert av den norske Ambassaden, den Nigeriansk-Norwegian Chamber of Commerce og Innovasjon Norge i samarbeid med Norwegian Seafood Council, ambassadør sa at Nigeria var Norges største handelspartner på det Afrikanske kontinentet, og legger til"handel volum mellom Nigeria og Norge i var dollar bn"med stort potensiale til å gjøre mer.

Han sa:"Vi tok noen viktige business aktører i Team Norway som er Norwegian Seafood Council og andre til Nigeria for det formål business samarbeid."Jamrud sa landet hadde allerede investeringer i olje-og gass-sektoren, og var ute på å investere mer i fornybar energi, sa:"Hvis Nigeria kommer til å forbedre seg på produksjon, er det behov for å ha en billig stabil strømforsyning hvis ikke, industrien ikke vil være konkurransedyktig."Han rådet regjeringen til rette for investeringer i sektoren, sier at de foreslår høy skatt på elektriske utstyret vil fungere som en hindring å investorer.

Også snakker, Direktør, Sentral-og Vest-Afrika, Norwegian Seafood Council, Trond Costive, sa at det var et stort potensial for norske produkter i Nigeria, spesielt lager fisk"Vi utvikler lager fisk som selges i forskjellige måter og det kan være lomme-vennlig for unge mennesker. Ut av dollar verdt milliarder som ble på lager fisk eksportert ut av Norge til Afrika i, prosent ble importert til Nigeria, Costive lagt til.

Leder, Nigeriansk-Norwegian Chamber of Commerce, Chi-iked Iwi, sa at kammeret ble etablert for to år siden, og det primære målet var å etablere bedrift-til-bedrift samspillet mellom Nigeria og Norge. Han sa,"Dette var født ut av det faktum at Norge har gjort en utmerket jobb i å utnytte sine egne naturlige ressurser. Selv om de har en veldig vanskelig miljøet, de har tilpasset seg godt og gjorde det beste for miljøet Vi prøver å trykke inn som disiplin."Generalkonsul i Norge, Tawfik Agenbite, sa det burde være mer privat sektor engasjement i viktige sektorer av økonomien med regjeringen gir støtte i form av bankgaranti.

Regiondirektør, Midt-Østen og Afrika, Innovasjon Norge, Johan Sandbar, sa Nigerianske bedrifter ville få fra Norge fordi det er et land med pionerer og oppdagere, og legger til at landet ønsket å være kjent for en bærekraftig utvikling."Det er derfor vi inviterer land til å komme og investere. Vi har en industri som kan gi teknologi og kunnskap, og vi har kunnskapsrik arbeidsstokk.".