Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Rett til å streife - Retningslinjene for å roaming hvor du vil


I Norge, kan du gå nesten hvor som helst du ønsker

Friluftsliv er blitt en viktig del av nasjonal identitet, og er opprettet ved lovDu er fri til å nyte den flotte naturen og puste inn så mye av den friske luften som du vil - så lenge du plukke opp søppel og vise respekt for naturen. De få regler og forskrifter er det å holde den unike rett til tilgang hyggelig når så mange mennesker gå til de samme stedene. De viktigste reglene er enkle: Være hensynsfull og gjennomtenkt. La liggende som du ønsker å finne det. Retten til å streife omkring, også kalt retten til innsyn er en tradisjonsrik rett fra gamle tider, og fra det har også vært en del av friluftsloven. Det sikrer at alle får oppleve naturen, selv på store privateide områder. Du kan sette opp et telt, eller sove under stjernene, for den natten hvor som helst i landet, skog eller fjell, så lenge du holder minst meter fra nærmeste bebodde hus eller hytte.

Ikke skade naturen og andre omgivelser

Denne regelen av en meter avstand gjelder også for camping biler og campingvogner.

Hvis du ønsker å bo for mer enn to døgn på samme sted, må du be om tillatelse fra grunneier, med unntak av i fjellene eller svært avsidesliggende områder. Retten til å streife gjelder å åpne landet, noen ganger også kjent som"unfenced land", som er et land som ikke er dyrket. I Norge, begrepet dekker de fleste shores, myr, skog og fjell. Små øyer av utmark i dyrket mark regnes ikke som åpne landet. Det gjelder ikke å"inngjerdet land", som er privat, og omfatter dyrket mark, for eksempel pløyd felt med eller uten korn, eng, beite og hagene, samt unge plantasjer, tomter og industrielle områder. Men, har du tilgang til åker og eng, fra femten oktober til tretti April når bakken er frossen eller dekket med snø. Merk at"inngjerdet land"ikke trenger å faktisk være inngjerdet. Bål i eller i nærheten av skog er forbudt fra. April til. De kan likevel være tillatt på steder hvor brannrisikoen er usannsynlig, som ved sjøen eller på en godkjent bålplass nettstedet. Merk at i ekstrem tørke, selv griller, gassbrennere, og camping ovner er forbudt. Hvis du tenner et bål eller grill, du er juridisk ansvarlig for å sikre at det er trygt, ikke flykte, og er helt slukket før du forlater. Sjekk skogen brann risiko på nettstedet. I tilfelle av brann: Ring brannvesenet på nødnummer, og deretter prøve å slukke brannen selv. Ikke sett deg selv i fare, skjønt Generelt, kan du plukke bær, sopp og urter, men det gjelder spesielle regler for moltebær i store deler av Nord-Norge. Respekt for naturen, dyrene og lokale innbyggere vil gjøre både korte og lengre ekspedisjoner enda mer behagelig for alle. Nyt din tur Retten til å streife gjelder å åpne landet, noen ganger også kjent som"unfenced land", som er et land som ikke er dyrket. I Norge, begrepet dekker de fleste shores, myr, skog og fjell.

Små øyer av utmark i dyrket mark regnes ikke som åpne landet.

Det gjelder ikke å"inngjerdet land", som er privat, og omfatter dyrket mark, slik som nypløyd felt med eller uten korn, eng, beite og hagene, samt unge plantasjer, tomter og industrielle områder. Men, har du tilgang til åker og eng, fra femten oktober til tretti April når marken er frosset eller dekket med snø. Merk at"inngjerdet land"ikke trenger å faktisk være inngjerdet. Husk at å komme seg til toppen er valgfritt, men å komme ned er obligatorisk. Les deg opp på hvordan å være trygg når du er på fottur i den norske fjellheimen. Fotturer i de norske fjellene er en alvorlig sak og kan være utfordrende selv for de sprekeste blant oss. Å bo trygt, det er viktig å være godt forberedt.

Før du legger ut på en vandring eventyr i norsk villmark, ta deg tid til å grunne på det praktiske.

Være forberedt, bo trygt, og pakk ryggsekken som en proff.

Norge er et land av naturlig skjønnhet, med dramatiske fossefall, krystallklart fjorder, majestetiske fjell og isbreer.

Å bevare dette landskapet og dets samfunn er viktig for lokalbefolkningen og tilreisende. Gå fotturer i Norge og oppdag hvorfor lokalbefolkningen ikke kan få nok av naturen.

Våre mest naturskjønne landskap er definitivt nytes best til fots.

Ingenting slår den ytre spenningen av å lykkes en å klatre ruten. Imidlertid, den svimlende høyder av norske fjell og frosne fosser er ikke for pysete. Fiske i Norge er en måte å omfavne den lokale livsstil. Utallige innsjøer og elver, og et omfattende kysten betyr enestående muligheter for å fange en stor en. Wildlife safari i Norge vil gi deg øye til øye med et mylder av unike skapninger i deres naturlige habitat.

Bli med på safari, og få nærkontakt med dyr som hval, kongekrabbe, eller til og med shaggy overlevende fra den siste glasiale epoke - moskus.

Vi vil at du skal være glad i Norge, og nyte tiden din her så mye som du muligens kan. Glade gjester kommer tilbake, og før du vet ordet av det vi har fått venner for livet.

Fornuftig, da, for å dele våre beste tips for å gjøre ditt opphold en god en.

Det er ingen grunn til å holde seg innendørs når du er i Norge. Finne morsomme ting å gjøre, enten du er på besøk kysten, fjellene, eller et sted i mellom. Bestill din tur til Norge nå og få mest mulig ut av din ferie budsjett - den norske krone er nesten historisk svak i forhold til mange valutaer akkurat nå. Du kan også spare mye ved å lese vår guide til budsjett reise i Norge.