Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Som driver Virksomhet i Norge - Expat Ankomster


Vennligst kontakt oss hvis du ønsker å bidra

Norge er et egalitært samfunn med flate hierarkier og maktstrukturer som ikke holder ledelse og ansatte fremmedgjortNordmenn ofte arbeide på tvers av hierarkier snarere enn ned gjennom linjen. Det lederstil er uformelt, og er basert på de ansattes frihet med ansvar. Til tross for noen innledende kulturelle forskjeller, expats Norge bør finne en veldig enkel landet å gjøre forretninger. Landet rangerer høyt på internasjonal business undersøkelser, med verdensbankens Ease of Doing Business Survey for rangering Norge. ut av land, testament til sin avanserte økonomi og gjennomsiktig forretningsskikk. Landet som scoret spesielt bra i kategorier for å løse insolvens og håndheve kontrakter (. Viktige næringer i Norge er olje-og gass, oppdrett, industri fiske, mineral behandling, vannkraft, skipsfart og skipsbygging. Business kjole bestemmes i stor grad av bransjen Bank, økonomi og salg sektorer er mer formelle og krever ofte en dress, mens teknisk personale vil ha en mer uformell kleskode.

De fleste bedrifter har en policy å begrense sine ansatte fra å motta gaver.

Hvis en expat ønsker å gi en business-tilkobling en gave, det er bedre å invitere dem ut for middag i stedet.

Norge er et helt lik society kvinner som driver virksomhet i Norge vil få den samme behandling som menn.

De fleste Nordmenn bruker fornavn i en bedrift innstilling etter den første introduksjon. Menn og kvinner håndhilser som likeverdige og i noen spesiell rekkefølge, men på en daglig basis vanligvis bare hilse uten risting hender. Virksomhet kultur i Norge har en tendens til å være avslappet og uformelt, og noen ganger litt ustrukturerte. Kaffepauser er vanlig og sosialt samvær og å ha det gøy på jobb, er oppmuntret, som det antas at munter ansatte vil være mer produktiv.

Nordmenn har en sterk balanse mellom arbeid og fritid, og de fleste forlater kontoret på pm.

Nøkkelen til å lykkes er å gjøre forretninger i Norge er å forstå konseptet av likhet, en tro på menneskets iboende likestilling av mennesker. Alle føler at de kan samhandle direkte med alle andre i dette Skandinaviske land, og i tråd med dette prinsippet, Nordmenn har en tendens til å etablere direkte kontakt med den personen som kan få ting i bevegelse, heller enn å gjøre alt gjennom linjen.

Likhet betyr også at overdreven viser av rikdom er sannsynlig å bli oppfattet som upassende og dårlig smak.

Hierarkiet er ofte ganske flat, og beslutningstaking modellene er basert på konsensus og kompromiss. Vedtak kan ta lang tid på grunn av dette, like mange meninger som må tas i betraktning.

Expats forventes å delta i diskusjonene, og trenger å huske på at beslutningsprosessen kan være en langsom prosess i Norge.

Nordmenn er generelt redd for uenige med en overlegen, en annen sannsynlig konsekvens av sin egalitært samfunn, i kombinasjon med sterk jobb beskyttelse og et omfattende sosiale velferdsordninger. Norsk lederstil er basert på frihet med ansvar en leder er mer sannsynlig til å delegere oppgaver som skal løses, enn å gi detaljerte pålegg. Lederen vil ikke følge opp tett, og vil vanligvis gi den underordnede frihet til å finne ut når og hvordan du skal løse oppgaven, så lenge det er gjennomført innen fristen. Norske arbeidstakere er vant til denne friheten, og forstå at det krever også en iboende følelse av ansvar. Møter i Norge vil starte på tid, og vil vanligvis adresse poeng av virksomheten raskt, med bare et par minutter av overfladisk lite snakk på forhånd, noe som er typisk gjort før alle er på plass. Møtene er vanligvis utført i en uformell måte, og ofte uten å ta notater eller liten-for å holde. Expat Ankomster er ute for lokalbefolkningen til å bidra til denne håndboken, og-svar-forum spørsmål fra andre planlegger sine flytte til Norge. Basert i Bergen, Norge, Karin er Grunnlegger og Administrerende direktør av Ellis Culture and Consulting. Hun utvikler seg og holder treninger på flerkulturell kommunikasjon, og rådfører seg i forhold til internasjonal kultur. Hun har bodd og jobbet i mange forskjellige land, og har tjue-sju års erfaring med å arbeide for større selskaper i Norge med en global tilstedeværelse. Den treninger hun gir er basert på praktisk erfaring fra å leve og å ta del i arbeidslivet i disse landene, så vel som globale prosjekter med deltakere fra mange nasjoner, inkludert eksternt samarbeid. Hun har utviklet og holdt cross cultural treninger for mer enn tusen deltakere fra mange land. Karin etablert Ellis Culture and Consulting for å være i stand til å ha fullt fokus på hvordan man oppnår bedre kommunikasjon, mindre frustrasjon og bedre kvalitet gjennom økt kulturell bevissthet. Selskapene vil bare lykkes i å oppnå det fulle potensialet av internalisering - globalisering når de ser verdien av økt kulturell bevissthet.

Hun kan hjelpe utlendinger til Norge ved å tilby innsikt i norsk kultur i en bedrift og sosial setting.

Hun vil gi praktiske råd basert på daglige liv i Norge, kombinert med konkrete tips og råd om hvordan å handle i typiske scenarioer som er sannsynlig å resultere i et kultursjokk. Hun reiser jevnlig, og har begynt å gjøre frivillig arbeid for å lære om nye kulturer. For kontaktinformasjon, se Ellis Culture and Consulting nettsted. Aetna er en prisbelønt forsikringsvirksomhet som gir helsemessige fordeler til mer enn, medlemmer over hele verden. Høy kvalitet helseforsikring planer er skreddersydd for å møte de individuelle behovene til utlendinger som bor og arbeider i utlandet. Bupa Globale internasjonale privat medisinsk forsikring tilbyr expats direkte tilgang til noen av de aller beste leger og sykehus i verden. Bupa er valgt av individer som verdsetter kompetanse, frihet og kvalitet. Du kan velge å se din foretrukne lege i nærheten av hjemmet eller en spesialist i et annet land. Deres helseforsikring planer er designet for dag-til-dag healthcare behov for. Bli vår lokale expat ekspert på ditt område Vi er på jakt etter medvirkende for å bidra til å gjøre dette ultimate guide for expats.

Ta kontakt hvis du kan gi nyttig informasjon om byen din eller svare på forum spørsmål fra nye expats.