Abid Raja Norge Advokater

Abid Qayyum Raja (født fem November) er en norsk advokat og Venstres politikerHan ble innvalgt på Stortinget som representant skoger i hvor han fungerer som andre nestleder av den Stående Komiteen for Transport og Kommunikasjon og er medlem av Standing Committee on Ettersyn og Konstitusjonelle Spørsmål. I oktober, Raja ble valgt som visepresident i Stortinget, andre gang i Norges historie som en Muslim er valgt til at kontoret.

Født i Oslo inn i en familie av Pakistansk avstamning, han var oppvokst i St.

Holshausen-området i Oslo. Hans far, Abdul Qayyum Raja var en fabrikkarbeider som jobbet på Christiania Spierer stål anlegg i NY-Dalen, mens hans mor Akhtar Nasim var en husmor. Raja beskriver foreldrene som en person som har 'brukt vold som del av barneoppdragelse, vold var relativt vanlig i min samfunnet". I, i en alder av femten han ble tatt bort fra hjemmet på grunn av den pågående vold i hjemmet. Han ble deretter plassert i et hospits for å gjenopprette narkotika-avhengige, som han senere ville beskrive som en"hellish dump". Etter å ha blitt flyttet til en nærliggende barnehjem, han droppet ut av videregående skole. Etter seks måneder på barnehjem, han kunne flytte hjem igjen, etter som sendte foreldrene ham til Pakistan. Når han kommer tilbake til Norge, han re-registrert i videregående skole, og ifølge ham"hadde hans sinn sett på å bli advokat' etter å se Kevin Costner i filmen JFK. Etter eksamen fra Foss Videregående Skole, begynte han ved Universitetet i Southampton, og ble uteksaminert med en grad i Menneskerettigheter og Atferdsmessige Vitenskaper i Loven. Raja var i den første ikke-etnisk norske til å motta den norske Forskeren som har blitt belønnet siden ved Universitetet i Oxford, og Wadham College og der han studerte for MSc-grad i Psykologi. nna Han har også en lavere grad i Kriminologi og Master of Law grad Godteri.

jury. Han har jobbet som en kriminell forsvar advokat for fire år, og blitt sivil sak litigator for to.

I løpet av hans år som kriminelle forsvarer advokat han var oppnevnt av retten til å være føre forsvar advokat på flere morder-saker, i og ute av landet, og han hadde også føre forsvaret på flere største bedøve tilfeller i norsk historie.

Mens han jobbet som advokat Raja tok også nytte av den posisjon en kjent advokat blir med som taler for sivile rettigheter for alle, forsvar fattige menneskers rettigheter og bidra etniske minoriteter bekjempe urettferdighet.

I Raja ble oppnevnt av den norske Regjering, Kongen i statsråd, for å være office bæreren som Styrets Leder av utlendingsnemnda, tilsvarende en dommer i en flyktning-domstolen. Etter dette har han også fungert som Politiet Forfølger i Politiets utlendingsenhet, og senere ble lagt ut som norsk diplomat ved den Kongelige norske Ambassaden i New Delhi, India. Medlem av det Liberale Partiet i Norge, han var ved utgangen av nominert som beste kandidat for Apercus Venter i det norske stortingsvalget. Han er dermed den første person i norsk politikk med minoritetsbakgrunn for å bli nominert på toppen av en stemmeseddel-listen for Nasjonale parlamentet valg. Han ble valgt inn i nasjonalforsamlingen i September for fire års sikt.

Han var i juni re-oppnevnt av Apercus Venter som deres topp-kandidat til valget som skal hjelpe September.

Raja har blitt en kjent person i media siden hans dager som student.

Fra utvalg av posisjon, talsmann for det norsk-Pakistanske elever, talsmann for den største moskeen i Norge - World Islamic Mission, plassert som kjente advokat og spaltist på største Aftenposten at han har vært ivrig debattant i det norske samfunnet. I årene - han organiserte en serie av dialog møter på litteraturhuset, med kontroversielle emner, for eksempel hvorfor det er hat blant Muslimer, Jøder og homofile. I disse debattene lederne i Norge fra alle posisjon deltok alt fra den gangen norsk Utenriksminister Jonas, sjef for PST (norsk FBI), chief redaktører av største Medier, selv den norske Royal Crown Prince. For denne innsatsen Raja ble også belønnet for den høyeste ytringsfrihet prisen. Raja har vært en livslang motstander av spanking og korporlig avstraffelse av barn. Dette stammer fra det han opplever som et barn som vokser opp i Norge, hvor han ble utsatt for alvorlig cane-ydmykelsen av den lokale Koranic lærer ved moskeen, så vel som fysisk avstraffelse av sine Pakistanske foreldre, og som et resultat kontaktet child protective services på sitt eget, som tok ham med til beskyttende omsorg for seks måneder. I respons til avsløringer om overgrep mot barn i en Moské, han som kalles for Koranic lærere som er funnet å ha slått barna til å umiddelbart forlate Norge, sier at"de er ikke velkommen. Etter en minnegudstjeneste for ofrene av World Trade Center-angrepet i (i Amerikansk Kirke, Frogner, Oslo), han sa at det er"viktig at moderate Muslimer. dele sorgen og distansere oss fra ekstremistisk vold og terrorhandlinger'. Han har stemt opposisjon til tvunget ekteskap så vel som ekteskap basert på kastesystemet i sør-Asiatiske samfunnet i Norge. Også, en krass motstander av arrangerte ekteskap, som han sa i"det er viktig å bryte opp ekteskap mønster i det norsk-Pakistanske samfunnet, slik at arrangert ekteskap blir uvanlig'. Raja grunnla norsk thinktank, og har som medlem av Parlamentet vært både av grunnleggerne av og medlem av steering committee for International Panel av Parlamentarikere for Freedom of Religion or Belief Raja er gift med psykolog Nadia Ansar.

De møttes for første gang mens han studerte jus, og hun studerte psykologi ved Universitetet i Oslo.

De bor for tiden i Ekberg-distriktet i Oslo, sammen med sine tre barn, tvillinger Maya og Sara, og sønnen Adam. I, Raja ble tildelt Frit Ord-Prisen for ytringsfriheten På femten November han ble kåret til mottaker av the International Religious Liberty Association Internasjonal pris for Fremragende Lederskap i Religiøs Frihet Advokatvirksomhet. Raja har skrevet to bøker Talsmann er hovedsakelig om integrasjoner problemer i Norge, mens Dialogen om felles kamp Europa står overfor om radikalisering og ekstremisme.