Besøksvisum - Norge i Palestina

Se 'Informasjon til Gaza Borgere' for detaljer

I Palestina, vil du i de fleste tilfeller få resultatet av din søknad innen femten dager etter at Ambassaden har mottatt søknadenFor å søke om visum fra Palestina, må du enten være en statsløse Palestinske eller lovlig bor i de Palestinske Selvstyreområdene.

Den Norsk Representant Office anbefaler Gaza borgere å søke om et visa - uker før planlagt avreise, fordi de trenger flere tillatelser til å få lov til å reise.

Sjekkliste som viser hvilke dokumenter du må levere inn med søknaden.

Ytterligere informasjon om saksdokumenter Hvis du er på besøk hos familie eller venner, vær oppmerksom på at invitasjonen brev bør komme fra den viktigste personen for at du kommer til å besøke.

Eksempler: Din biologiske familie medlem, din ektefelle, venn etc. For ytterligere informasjon om invitasjoner, vennligst klikk her. Hvis du er på besøk hos familie eller venner i Norge, er den personen du skal besøke vil normalt må gi en økonomisk garanti. For mer informasjon om finansiell garanti, vennligst klikk her. Hvis du ønsker at noen skal følge opp søknaden på dine vegne, må du godkjenne denne personen til å gjøre det.

Denne personen kan for eksempel være familie medlem inviterer deg, eller en annen person som du stoler på.

Du kan godkjenne person ved å fylle ut en fullmakt form, som du sender inn sammen med søknaden.

Det er forskjellige reisedokumenter for statsløse Palestinere, ikke alle av dem er akseptert av alle Schengen-land.

Tyskland godtar det, hvis det har bærere signatur

De vanligste dokumentene er: Den Israelske reisedokumentet for statsløse personer fra Øst-Jerusalem og Golan: gyldig i alle Schengen-land, forutsatt at den har en gyldig innreisetillatelse. Den Jordanske pass i T-serien: gyldig i de fleste Schengen-land, bortsett fra Danmark, Sveits og Lichtenstein. Før du kan levere pass og annen dokumentasjon, må du registrere din søknad i søknadsportalen. Hvis dette er første gang du registrerer en applikasjon i portalen, vil du først opprette en brukerkonto. Når du har registrert deg vil du motta bekreftelse via e-post, med et følgebrev festet. Den cover letter vil bekrefte at du har fylt ut søknaden og betalt avgift. Du trenger å skrive ut dette brevet og sende det inn sammen med annen nødvendig dokumentasjon. Du kan finne mer informasjon om programmet avgifter på UDI s nettsider. Avgiften er betalt med et debet - og kredittkort i søknadsportalen.

I Palestina, søknader er mottatt av den eksterne tjenesteleverandøren VFS Global, som belaster et gebyr på Israelske Shekel per program.

Denne avgiften er betalt i kontanter på VFS Global Visa Application Centre. Vi vil ta kontakt med deg om vi trenger mer informasjon. Søknadsprosessen vil starte når alle de nødvendige dokumenter er fremlagt. Ramallah: VFS Global Visa Application Centre - Aramex. Etasje, Latin-Bygning, Ahlieh College, St. Ramallah, Palestina. Gaza By: VFS Global Visa Application Centre - Aramex, tretti-tre - Khaled Ben El Walid St. Du trenger ikke å bestille time på Søknad om Visum Sentre. Vennligst klikk her for kontaktinformasjon og åpningstider.

Norsk Representant Kontor i Al Ram: Søkere med en Øst-Jerusalem ID kan sende sine programmer direkte på norsk Representant Kontor i Al Ram.

Representant Kontor er åpent for søkere mandager, tirsdager, torsdager og fredager fra: til, forutsatt at du har en avtale. Vennligst ring eller e-post for å bestille en time. Den besøksadresse er: norsk Representant Kontor, Dahiat Al-Bareed - Al Ram, World Bank-Bygningen. Etasje Behandlingstiden for søknader er normalt opp til femten dager. I noen tilfeller, programmer sendes til Utlendingsdirektoratet (UDI), og behandlingstiden for disse kan bli opp til tretti dager. I eksepsjonelle tilfeller kan UDI kan ta opp til seksti dager for å ta en beslutning. I Palestina, vil du i de fleste tilfeller få resultatet av din søknad innen femten dager etter at Ambassaden har mottatt søknaden. Du kan spore deg søknad på VFS' nettside. Resultatet kan bli plukket opp på Visa Application Centre, eller Representative Office hvis søknaden ble sendt inn der, eller det kan leveres med budtjeneste. Hvis du har fått innvilget visum, et klistremerke, vil bli plassert i passet.

Vennligst sjekk varigheten av opphold som er angitt på klistremerket.

Varigheten av opphold som indikerer hvor mange dager du har lov til å bo i Schengen-området. Hvis din søknad har blitt avslått, vil du motta en skriftlig forklaring på hvorfor det ble avvist. Du kan klage på vedtaket. Du kan bli bedt om å gi fingeravtrykk av grensekontroll offiser, og i så fall disse blir sammenlignet med fingeravtrykk oppga da du søkte om visum. Så lenge visumet ditt er gyldig, kan du reise fritt rundt i Schengen-området, eller i de enkelte Schengen-land som omfattes av visa. Hvis du vil forlate Schengen-området, for eksempel for å besøke NORGE eller Svalbard, vil du trenger en multiple entry visum.