Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Britiske Borgeres Rettigheter i Norge: En Oppdatering - Livet i Norge


Vi kan ikke svare på disse spørsmålene i dag

Etter måneder med usikkerhet om fremtiden rettigheter av Briter bor i Norge etter Brexit, den Britiske Ambassaden holdt et informasjonsmøte i Oslo for å adresse bekymringer, Briter som bor og arbeider i Norge, og, Nordmenn som bor og arbeider i NORGETo medlemmer av Avdelingen for å Avslutte den Europeiske Union har vært aktivt jobber med de landene som er nøye tilpasset til EU uten å være fullverdige medlemmer: Norge, Island, Sveits og Liechtenstein. De ble Sarah Gillett, Britisk Ambassadør til Norge, for å gi en oppdatering. Først av alt, Ambassadør snakket om Brexit i generelle vilkår basert på de nylige kunngjøringen av gjennomføringen periode."Gjennomføringen perioden er gode nyheter for en rekke årsaker.

Takk for denne informative artikkelen, David

Selv om STORBRITANNIA skal forlate EU ved siden Mars, vil vi fortsette med samme sett av omstendigheter for innbyggere og næringsliv til desember.

Det er om kommer til å bli noen viktige forskjeller.For eksempel når vi forlater EU Mars neste vi kommer til å være i stand til å forhandle med andre land som Norge, selv om noen avtaler kan bare komme inn å påvirke etter gjennomføring periode.Fra begynnelsen, Norge og STORBRITANNIA enige om at hvert andre borgere var positive bidragsytere og det bør ikke være noen problemer med å komme til en ordning.

Når retning av reise mellom Storbritannia og EU ble klart, STORBRITANNIA begynte detaljerte diskusjoner med Norge."Uttak avtalen som ble avtalt i desember inneholder noen interessante poeng, som teamet håper vil også bli utvidet til Norge."Alle som er lovlig bosatt på slutten av overgangsperioden vil bli dekket av uttak avtaler i landet de er for tiden bosatt i.

Disse menneskene kan ha tillit til at de vil være i stand til å leve og arbeide som de gjør i dag,"forklarte en talsmann.

En viktig del av opplysningene som gis er at permanent oppholdstillatelse vil fortsatt være gyldige i henhold til vilkårene for uttak avtalen, og de uten de fem årene som er nødvendig for permanent oppholdstillatelse vil bli gitt muligheten til å tjene disse årene. Om du må søke på nytt for permanent oppholdstillatelse på løpende basis vil være opp til det enkelte land. Permanent oppholdstillatelse vil bare tapt når vedkommende har vært ute av landet i fem år, en utvidelse på de vanlige regler. Selv om dette tilbyr i dag gjelder for EU-borgere bare, det er håpet å utvide denne til Norge. Men laget var ikke i stand til å forplikte seg til dette."Noen nærmere på Norge og deres permanent oppholdstillatelse prosessen er for dem. Vår forventning er at vi vil ha som mål å speile så mye som vi kan hva vi er enige med EU", sa en talsperson. Jeg kjenner mange som har tatt varig opphold (meg selv inkludert.) siden Brexit, og du kan finne ut alle detaljer om hvordan du gjør det her. For tiden pensjonsordninger som tjenes opp i Norge regnes i en tilstand pensjon i STORBRITANNIA og vice-versa.

Ingenting er forventet å endre for dem som faller inn under uttak avtalen."Ditt bidrag vil fortsette å være samlet, og de bidrag kan gjøres både før og etter exit, og de vil begge bli anerkjent", forklarte en talsmann.

Det var ikke mye ny informasjon som er gitt, men det var nyttig å høre at rettigheter av Britiske statsborgere som bor i Norge er planlagt å følge de av Briter levende hvor som helst i EU. Som noen planer om å flytte til Norge, dette høres ut som jeg skulle flytte til Norge før Storbritannia forlater EU, snarere enn etter - vil du si deg enig med det, eller gjør det ikke saken. Det absolutt saker. Ingen vet hvilke regler som vil være etter Storbritannia forlater EU, men det er nesten sikker på at det ikke vil være så lett for Briter til å flytte til et EU - EØS-landet, som det er i dag. Gjør dette (slik at Eu - EØS) også dekke britiske statsborgere som bor i norge og mottar pensjon fra staten Norge. Jeg har arbeidet i Norge i tolv år og betalt NI til Norge. Jeg pensjonert years siden, og i dag motta en månedlig pensjon fra staten Norge (NAV). Vil du forlater EU-effekt denne pensjonen. Er det noen som har noen opplysninger om hvordan min statlige pensjonsordninger i NORGE de siste tjue årene er overført til Norge. Jeg bor og jobber her nå (fortsatt kjemper for å få et ID-nummer skjønt), og har ingen intensjonen om å gå tilbake til STORBRITANNIA så er det viktig for meg å sørge for at det er ingen problemer med å motta statlig pensjon.

Hei, jeg har to barn under atten som bor i Norge (flyttet fra storbritannia til Norge, med norsk mor etter skilsmisse).

Jeg savner dem veldig og ønsker å bli med dem. Jeg lurte på om brexit vil stoppe meg i å gjøre det, eller bør jeg gå gjennom ruten av familieinnvandring. Takk for artikkelen, David Var det noen omtale av den doble statsborgerskap planer som ble mooted et år eller så siden. Vi planlegger å gå til Norge på. April for vår datters bryllup i Oslo. Tror du at vi vil være i stand til å reise dit etter Brexit uten hinderence.

Hei, jeg planlegger å flytte til Norge, betyr dette at jeg har frem til desember for å flytte det.

Eller gjør jeg fortsatt bare har frem til Mars. Ordene i Norge forteller historier fra Norge til verden, og hjelper norske bedrifter å gjøre det samme.