Nye pass og nytt pass regler - Norge i Dag

Du kan opprette en slik endring av navn elektronisk

Politiet Direktoratet er for tiden forbereder innføring av nye pass i NorgeMange ting vil være forskjellige fra i dag. Imidlertid, vær oppmerksom på at mange land krever at passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Vær også oppmerksom på at hvis du forlater den airport transittområdet på vei til reisemålet ditt pass må være gyldig i landet der du bor.

Derfor, sjekk om det er noen regler i Norge som skiller seg fra dem ved ditt reisemål.

'Når det gjelder prisen på nye pass, og eventuelle endringer i reglene, disse avgjørelsene vil laget av Justisdepartementet,' sa Unni Norum, Senior Rådgiver til Politi Direktoratet.

I, Neue Design Studio vant designkonkurransen for nytt norsk pass.

Det inkluderer norske fjorder og fjell, nordlys, og elementer av norsk natur på ulike sider inne i selve passet. Politiet Direktoratet bekreftet at den nye pass vil være en ny farge. Men, for tiden, de ville ikke utdype det Burgunder-pass vil trolig være mer tydelig rød enn før. Innvandreren pass er foreslått å ha hvite dekker, mens diplomatene pass vil bli grønt på forsiden og baksiden."Vi planlegger å introdusere den nye pass ved utgangen av. Dette vil skje samtidig som innføring av nye nasjonale ID-kort. Det vil være mulig å bestille både ID-kort og pass på samme tid,"sa Unni Norum."Det er allerede god sikkerhet innenfor pass vi har nå, inkludert biometri, ansikts bilder og fingeravtrykk som er lagret på et elektronisk chip i passet, sa seniorrådgiver. 'Hvis passet ditt er ikke utløper før, bør du vente på den nye pass før du bestiller på nytt. Om du vil bestille igjen allerede i løpet av våren for å unngå den lange sommeren booking køer vil være opp til den enkelte å bestemme. Du må bestille en ny pass Du vil være i stand til å bestille et elektronisk rutetabell, men pass søkeren må gå i person til å passet på kontoret og har gyldig ID-en,"sa Unni Norum.

Pass til personer over seksten år gamle er gyldig i ti år

Pass-regler er klare på at du må sende inn, eller har makulert, den gamle pass før du får en ny en.

Det vil ikke bli noen økning av prisene for pass før den nye pass er innført. Dette betyr at du fremdeles vil betale KR for personer over seksten år gammel, og NOK for barn under seksten hvis du bestiller et nytt pass nå. Du kan betale kontant eller med bankkort, men ikke kreditt kort."Hvis du har endret navn, eller kommer til, så det er viktig å ta vare på. Du kan ikke skrive inn et annet navn i pass enn det som er lagt inn i folkeregisteret. Derfor må du først registrere navn endre det, i folkeregisteret, og deretter søke om pass når navneendringen har blitt gitt. Husk å bestille og reise flyreiser med samme navn som er på ditt pass, ellers kunne det ha store problemer på terminaler.

Et pass er bare gyldig så lenge eieren kan bli gjenkjent på bildet og så lenge passet er uforandret og uskadet.

Gyldigheten tid til pass for personer under en alder av seksten år er to år for de mellom og fem år, tre år for barn mellom fem og, og fem år for ungdom mellom ti og. tjuefem prosent av verdens sykehus og helsestasjoner ikke har tilgang til rent vann for sine pasienter på grunn av mangel på vann rør.