Advokater i Norge! Norske Advokater, en juridisk portal.


Visum for norske borgere Norge Advokater


Du bør ha dette kortet med din pass før du forlater

Visum for norske statsborgere er administrative oppføring restriksjoner av myndighetene i andre stater som er plassert på borgere av Norgejanuar, oppdatering norske borgere hadde visum-gratis eller med visa ved ankomst tilgang til land og territorier, rangering norsk pass. plass totalt i form av reise frihet (bundet med den Amerikanske, Østerrikske, Britisk, nederlandsk, portugisisk, og Sveitsiske pass) i henhold til Henley Passport-Indeksen. Som medlem av det Europeiske Økonomiske samarbeidsområdet (EØS), norske borgere nyte fri bevegelighet innenfor EØS-området.

Alle innbyggere i Eu og European Free Trade Association (EFTA) statsborgere er ikke bare visa-fritatt men har juridisk rett til å gå inn og oppholde seg i hverandres land.

For å reise til et annet land, en norsk statsborger krever en passport, bortsett fra i de Nordiske Pass Union, der ingen id-kort er formelt nødvendig. Det er imidlertid et id-kort, for eksempel et norsk førerkort er nyttig. Norge er en del av Schengen-Området, et område som omfatter tjue-seks Europeiske stater som har eliminert grensekontroll med andre Schengen-medlemmer og styrket grensekontroll med non-Schengen-land.

Når du reiser innenfor Schengen-Området, andre gyldig identitet dokumentasjon (for eksempel et førerkort eller EHIC-kort) er ofte tilstrekkelig.

Norge er forventet å starte utstedelse av nasjonalt id-kort fra en April. Borgere holde et nasjonalt id-kort, som EØS-stater eller Sveitsisk statsborgerskap, kan ikke bare bruke det som et id-dokument i hjemlandet, men også som reisedokument for å utøve retten til fri bevegelighet i EØS og Sveits. Schengen-området for det meste fungerer som et enkelt land for internasjonale reiser med et vanlig visa-politikk. Siden, den Europeiske Union har utstedt to lister om visum til Schengen-Området: en hvit liste over land der statsborgere trenger ikke visum (Vedlegg II) og en svart liste over land hvis borgere ikke krever visum (Vedlegg I). I henhold til Forordning Nr - (endret ved Forordning Nr -) gjensidighet er nødvendig fra alle Annex II land og territorier. Det betyr at disse landene må tilbyr visa-gratis tilgang til dager til borgere av Norge og andre Schengen-landene. Visum for norske statsborgere for besøk til ulike områder, omstridte områder, delvis anerkjent land, og begrensede soner: Mange land har adgang restriksjoner på utlendinger som går utover det vanlige kravet om å ha enten et gyldig visum eller visum for fritak. Slike restriksjoner kan være helse i slekt eller pålegge ytterligere krav til dokumentasjon på visse klasser av mennesker for diplomatiske og politiske formål.

I fravær av spesifikke bilaterale avtaler, land krever at passet skal være gyldig i minst seks måneder ved ankomst inkluderer Afghanistan, Algerie, Anguilla, Bahrain, Bhutan, Botswana, British Virgin Islands, Brunei, Kambodsja, Kamerun, Kapp Verde, Cayman-Øyene, den Sentralafrikanske Republikk, Tsjad, Komorene, Costa Rica, elfenbenskysten, Curaçao, Ecuador, Egypt, El Salvador, Ekvatorial-Guinea, Fiji, Gabon, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Indonesia, Iran, Irak, Israel, Jordan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Laos, Madagaskar, Malaysia, Maldivene, Marshall-Øyene, Mongolia, Myanmar, Namibia, Nepal, Nicaragua, Nigeria, Oman, Palau, Papua Ny-Guinea, Filippinene, Rwanda, Samoa, Saudi-Arabia, Singapore, Solomon Islands, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Surinam, Tanzania, Thailand, øst-Timor, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Uganda, de Forente Arabiske Emirater, Vanuatu, Venezuela og Vietnam.

Land krever at passet med en gyldighet på minst tre måneder utover dato for avreise hadde til hensikt å inkludere Eu-landene (med unntak av Irland og Storbritannia), Island, Liechtenstein, Norge, Sveits (alle med et unntak er gjort for EØS-og Sveitsiske statsborgere). Aserbajdsjan, Bosnia og Hercegovina, Montenegro, Nauru, Moldova, New Zealand krever også tre måneders gyldighet utover datoen for bæreren er ment avreise.

Land krever at passet er gyldig i minst tre måneder gyldighet ved ankomst, er Albania, Honduras, Nord-Makedonia, Panama, Qatar og Senegal.

Land som krever et pass som er gyldig i minst en måned utover datoen for avreise hadde til hensikt å inkludere Eritrea, Hong Kong, Libanon, Macao, og Sør-Afrika. Andre land krever enten et pass som er gyldig ved ankomst eller et pass som er gyldig i hele perioden av oppholdet. Noen land har bilaterale avtaler med andre land for å forkorte perioden med pass som er gyldig som kreves for hverandres citizens eller til og med godta pass som allerede utløpt (men ikke blitt kansellert). en rekke land krever et minimum antall blanke sider i passet som blir presentert, vanligvis én eller to sider. en Anbefaling sider, som ofte vises etter visa-sider, er ikke regnet som blir tilgjengelig. Mange Afrikanske land, blant annet Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, den Sentralafrikanske Republikk, Tsjad, den Demokratiske Republikken Kongo, Republikken Kongo, elfenbenskysten, Ekvatorial-Guinea, Gabon, Ghana, Guinea, Liberia, Mali, Mauritania, Niger, Rwanda, São Tomé og Principe, Senegal, Sierra Leone, Uganda og Zambia, krever at alle innkommende passasjerer å har en gjeldende Internasjonalt vaksinasjonskort. Noen andre land krever vaksinasjon bare hvis passasjeren kommer fra et infisert område eller har besøkt en nylig. en Kuwait, ett Libanon, en Libya, en Saudi-Arabia, et Sudan, ett Syria, to og Yemen ikke tillate oppføring til personer med pass frimerker fra Israel eller hvis pass har enten brukt eller ubrukt Israelsk visa, eller der det er tegn på forrige reise til Israel, slik som adgang eller avslutt frimerker fra eus grense innlegg i transitt land som Jordan og Egypt.

For å omgå dette Arabiske Liga boikott av Israel, og den Israelske immigration services har nå for det meste sluttet å stemple utenlandske statsborgere' pass på enten adgang til eller ut fra Israel.

Siden femten januar, Israel ikke lenger frimerker utenlandske pass på Ben Gurion Flyplass, å gi passasjerene et kort i stedet, som lyder:"Siden januar en forsøksordning har blitt introdusert hvor besøkende får en oppføring kort i stedet for en oppføring stempel på ankomst. Dette er et bevis på din juridiske innreise til Israel og det kan være nødvendig, spesielt når noen krysser poeng i de Okkuperte Palestinske Territorier. to Pass er fortsatt (som av. juni update) stemplet på Erez når du reiser inn og ut av Gaza.

Også, pass er fortsatt stemplet (som av

juni update) i Jordan-Dalen - Sheikh Hussein og Yitzhak Rabin - Arava landet grenser til Jordan. Iran nekter adgang til innehavere av pass som inneholder et Israelsk visa stempel som er mindre enn tolv måneder gamle. På grunn av en tilstand av krig eksisterende mellom Armenia og Aserbajdsjan, myndighetene i Aserbajdsjan ikke bare forbud oppføring av borgere fra Armenia, men også alle borgere og borgere av andre land som er av armensk herkomst, Republikken Azerbaijan (selv om det har vært unntak, særlig for Armenia deltakelse i Europeiske Spill holdt i Aserbajdsjan). Aserbajdsjan også strengt forbyr enhver besøk av utenlandske borgere til separatistiske regionen Nagorno-Karabakh (de facto uavhengige Republikken Artsakh), dens omkringliggende områder, og den aserbajdsjanske exclaves av Shrestha som er de jure er en del av Aserbajdsjan, men under kontroll av Armenia, uten forutgående samtykke fra myndighetene i Aserbajdsjan. Utenlandske statsborgere som kommer inn på disse områdene vil bli permanent utestengt fra å komme inn Republikken Azerbaijan og vil bli inkludert i"liste over personae ikke gratae'. to av januar, listen inneholder personer. På forespørsel, myndighetene i stor grad ukjent Republikken Artsakh kan feste sine visa - eller frimerker til et eget stykke papir for å unngå deteksjon av reiser til sitt land. Noen land (for eksempel: Australia, Canada, Fiji, New Zealand og Usa) rutinemessig nekte adgang til ikke-statsborgere som har et kriminelt rulleblad.

Regjeringen i et land kan erklære en diplomat persona non velkommen, forby deres inntreden i det landet.

I ikke-militær bruk, myndighetene i et land kan også deklarere en utlending persona non velkommen permanent eller midlertidig, vanligvis på grunn av ulovlig aktivitet. Forsøk på å gå inn på Gaza-stripen av havet kan tiltrekke seg en -års forbud mot å skrive inn Israel. nna Flere land mandat som alle reisende, eller alle utenlandske turister, være fingerprinted ved ankomst, og vil nekte adgang til eller selv å arrestere de reisende som nekter å etterkomme. I noen land, for eksempel Usa, dette kan gjelde selv til transitt passasjerer som bare ønsker å raskt endre fly heller enn å gå landside. to Fingeravtrykk landene er Afghanistan, tretti-tre Argentina, Brunei, Kambodsja, China, tre Etiopia, Ghana, India, Japan, Malaysia ved innreise og utreise, tre Paraguay, Saudi-Arabia, tre, Singapore, Sør-Korea, fire og Taiwan. fire i Tillegg, de Forente Arabiske Emirater gjennomfører iris-skanning på besøkende som trenger å søke om visum. førti-fire i Henhold til Helsinki-traktaten, offentlig tjenestemenn i den utenlandske tjenester av noen av de Nordiske land er å hjelpe borgere av et annet Nordisk land hvis landet ikke er representert i territoriet concerned. ett Britiske Oversjøiske Territorier. to Åpne grensen til Schengen-Området. tre Russland transkontinentale er et land i Øst-Europa og Nord-Asia. Flertallet av befolkningen lever i det Europeiske Russland, derfor Russland som helhet er inkludert som et Europeisk land her. fire Tyrkia er et transkontinentale land i midtøsten og Sørøst-Europa. Har en del av sitt territorium i Sørøst-Europa som heter tyrkisk Trakia. fem Aserbajdsjan (Artsakh) og Georgia (Abkhasia, Sør-Ossetia) er transkontinentale land. Begge har en del av deres territorier i den Europeiske delen av Kaukasus. seks Kasakhstan er en transkontinentale landet. Har en del av sine territorier som ligger vest for Ural-Elven i Øst-Europa. sju Armenia og Kypros (Nord-Kypros Akrotiri og Dhekelia) er helt i Sørvest Asia, men har sosio-politiske forbindelser med Europa. åtte Egypt transkontinentale er et land i Nord-Afrika og Midt-Østen. Har en del av sitt territorium i Midt-Østen kalles Sinai-Halvøya. ni Del av Riket av New Zealand. ti Delvis anerkjent. elleve Uregistrert territoriet til Usa. tolv Del av Norge, ikke er en del av Schengen-Området, spesielle open-grensen for status i Svalbard-Traktaten. tretten Del av Kongeriket Danmark, som ikke er en del av Schengen-Området. ett Britiske Oversjøiske Territorier. to Åpne grensen til Schengen-Området. tre Russland transkontinentale er et land i Øst-Europa og Nord-Asia.

Det store flertallet av befolkningen lever i det Europeiske Russland.

fire Tyrkia er et transkontinentale land i midtøsten og Sørøst-Europa.

Har en liten del av sitt territorium i Sørøst-Europa som heter tyrkisk Trakia.

fem Abkhazia, Aserbajdsjan, Georgia og Sør-Ossetia er ofte ansett som transkontinentale land. Begge har en liten del av deres territorier i den Europeiske delen av Kaukasus. seks Kasakhstan er en transkontinentale landet. Har en liten del av dets territorier som ligger vest for Ural i Øst-Europa. sju Armenia, Artsakh, Kypros og Nord-Cyprus er helt i Sørvest-Asia, men har sosio-politiske forbindelser med Europa. åtte Egypt transkontinentale er et land i Nord-Afrika og Midt-Østen. Har en liten del av sitt territorium i Midt-Østen kalles Sinai-Halvøya.