Norske Kringkasteren Anklages for 'Moralsk Posering"Over Michael Jackson Boikott - Sputnik International

BBC Radio to også stoppet utsendelsen Michael Jackson

Midt i en kontroversiell dokumentar som utgir seg for å kaste lys på misbruk av barn av den avdøde Kongen av Pop, Norges nasjonale kringkasteren har valgt å følge BBC s fotspor, og avstå fra å lufte Michael Jacksons sanger i de kommende to ukeneNRK har også antydet at forbudet kan bli permanent basert på publikums reaksjon. For å unngå konflikten som brøt ut i de land, hvor"Forlater Neverland", en omstridt Michael Jackson dokumentar, har allerede blitt sendt, NRK har innført en Jackson forbud for to uker å starter på. Jacksons sanger vil dermed bli fjernet fra spillelistene på flere radiokanaler som drives av NRK."Vi har sett at filmen har vekket sterke følelser. Vi, som kringkaster musikk, bør handle responsively og ikke bidrar til negative følelser", NRK s musikk direktør Knut Henrik Yore-Arne fortalte avisen Verdeans Gjengen. På samme tid, Yore-Arne stresset Jacksons enorme bidrag til populærkultur og understreket at kringkasteren er fortsatt vurderer sin fremtid beveger seg."Det er vanskelig å si nå om NRK vil slutte å spille musikken sin helt, men vi må se på hvordan publikum reagerer på innholdet av dokumentaren i fremtiden", forklarte han. NRK 's"Jackson ban' har ført til sterke reaksjoner og ble også stemplet som en"PR-kupp' ved Verdeans Gjengen musikk-kritiker Morten Nilsen. Marius Madsen, redaktør av Norges Michael Jackson fan club hjemmeside, er ikke fornøyd med NRKS beslutning. Advokat Hans Marius Griswold hevdet at NRK hadde brutt sin nøytralitet som en kringkaster, og i stedet erklærte seg"både dommer og bøddel'. Griswold fortalte at NRK gjentatte ganger bruker materiale av forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun, til tross for at han støttet Nazi og norsk collaborationists under andre VERDENSKRIG, og så vidt unngikk en forræderi rettssaken etter krigen endte bare på grunn av sin avanserte alder. Norsk musiker og skuespiller Kristian Valene, som er utført i Michael Jackson memorial med sin sang"Forever Michael', uttrykt sin overraskelse så godt.", Basert på de problemer dette har utløst, jeg kan forstå hvorfor noen reagerer på denne måten. Men vi kan ikke både spille og ikke spille Michael Jackson' Knut Henrik Yore-Arne svart, avvise ideen om at NRK tok et standpunkt i Michael Jackson debatt. I stedet, han anført, kringkasteren gjorde sitt beste for å respektere folks følelser. Den siste Jackson sang som spilles på kanalen var"Rock with You", på februar. Dokumentaren har utløst sterke reaksjoner over hele verden, med tilhengere av Michael Jackson flokker til Forsvar av sitt idol under hashtag Uskyldige. Vi er forpliktet til å beskytte din personlige informasjon, og vi har oppdatert vår personvernpolicy for å følge med General Data Protection Regulation (GDPR), en ny EU-forordning som trådte i kraft. Personvern vennligst les våre retningslinjer for Personvern. Den inneholder informasjon om hvilke typer data vi samler inn, hvordan vi bruker den, og dine data protection rettigheter.

Siden du allerede har delt dine personlige data med oss når du har opprettet din personlige konto, å fortsette å bruke det, merk av i boksen nedenfor: Hvis du har noen spørsmål eller kommentarer om våre Retningslinjer for Personvern, vennligst kontakt oss.

Det faktum av registrering og autorisasjon av brukere på Sputnik nettsteder via brukernes konto eller kontoer på sosiale nettverk, angir du at du godtar disse reglene. Brukere er forpliktet til å rette seg etter nasjonale og internasjonale lover. Brukere er forpliktet til å snakke respektfullt til de andre deltakerne i diskusjonen, lesere og enkeltpersoner som er nevnt i innleggene. Nettsteder' administrasjon har rett til å slette kommentarer som er gjort i andre språk enn språket i de fleste av nettstedets innhold. Administrasjonen har rett til å blokkere brukerens tilgang til siden eller slette en brukers konto uten varsel hvis brukeren er i strid med disse reglene eller hvis adferd indikerer sa brudd blir oppdaget.